fbpx

Tiiminrakennus ja työhyvinvointi

Rapakon takana osa pakopeliyrityksistä tekee jopa enemmän tiiminrakennustilaisuuksia kuin yksityisiä pakopelejä. Miksi näin? Koska tiimin vahvuus punnitaan konfliktissa ja ongelmanratkaisukyvyssä.

Pakohuonepeli on täyteenladattu tunti puhdasta ongelmanratkaisua tiimin kesken. Vaikka pakohuoneen ongelmatilanne on kuvitteellinen, auttaa pelin aikapaine tuomaan esiin kaiken hyvän ja huonon tiimin dynamiikassa:

Huomaatte miten erilaiset roolit täydentävät toisiaan tavoitteen saavuttamisessa ja pystytte nopeasti tunnistamaan tiimisi vahvuudet tai heikkoudet. Ne samat, jotka nousevat pintaan myös työelämän ongelmanratkaisutilanteissa.

Huomaatte kuinka se introvertti asiantuntija ratkaisee vaivatta ja eleettömästi koko porukan edistystä pidätelleen pattitilanteen. Huomaatte kuinka nopea ja avoin kommunikaatio synnyttää ratkaisun silloin, kun kukaan yksilö ei yksin pysty ongelmaa ratkaisemaan. Huomaatte kuinka yhdessä onnistuminen lisää kaikkien suorituskykyä ja saa haasteet tuntumaan hauskalta. Yhdessä onnistuminen lisää luottamusta omaan porukkaan, luottamus madaltaa kitkaa ja parantaa suorituskykyä.

Perinteiset tyhy-päivät ja tilaisuudet sisältävät paljon puhumista, harjoituksia, kokouksia ja keskustelua. Usein konteksti jää kuitenkin uupumaan tai asiat pääsevät illallisen päätteeksi unohtumaan ja huomenna työt jatkuvat: business-as-usual. Pakopelin kautta pudotat tiimisi kylmiltään keskelle ongelmatilannekontekstia vaikka kesken koulutuspäivän. Konteksti on absurdi: vaikkapa uppoava sukellusvene –eivätkä olemassaolevat työhön liittyvät roolitukset enää ole voimassa. Kun kaikkien aivot ovat virittäytyneet yhteiseen ongelmanratkaisuun, pääsette heti vauhtiin varsinaisen kehittämisen kanssa.

Pakohuonepelissä ihmisten roolit ongelmanratkaisussa korostuvat ja kommunikointi nousee ensisijaisen tärkeäksi työkaluksi. Ihmisten luonteenpiirteet nousevat herkästi esiin ja auttavat ymmärtämään erilaisten ihmisten erilaisia toimintamalleja ongelmatilanteessa.

Pakohuone soveltuu työkaluksi useisiin eri työelämän haastetilanteisiin –tai ihan vaan hengen nostatukseen. Lisäksi se tarjoaa keskustelunaiheen loppuillaksi.

Mahdollisuudet Pakopelien hyödyntämiseen:

  • Kommunikaatio-ongelmat tiimin sisällä
  • Uusien tiimien sisäänajaminen esim. organisaatiomuutoksen myötä
  • Uusien jäsenien ”sisäänajaminen” olemassaolevaan tiimiin
  • Erityminen organisaation sisällä ”Kahden kerroksen väkeä” –ongelmat.
  • Hyvin toimivan tiimin hengen nostatus
  • Ongelmakeskeisen ja ratkaisukeskeisen asenteen pohtimiseen

Muista, että tiimin ei tarvitse olla sama kuin työyhteisössä toimiva. Sekoita porukkaa! Opitte arvostamaan ihmisiä, joiden kanssa ette toimikaan päivittäin.

Pyydä tarjous lähettämällä meille sähköpostia

Avaa chat
1
Tarvitsetko apua?
Hei! Etsitkö peliä tälle päivälle? Voit kysyä viestillä, jos kalenteri ei tarjoa sopivaa aikaa.