fbpx

Pelisäännöt

Pelin idea
Pakohuonepelissä pelaajat suljetaan huoneeseen, josta on 60 minuuttia aikaa päästä ulos ratkaisemalla arvoituksia ja tekemällä tehtäviä. (Minkälaisia tehtäviä huoneessa voi olla?)

Pelin kulku
Tehtäviä ratkotaan loogisella päättelyllä ja luovuudella, ei fyysisellä voimalla. Mikäli jokin pulma ei millään ratkea, voitte pyytää vihjettä päästäksenne eteenpäin. Koska kyseessä on peli, sen voi keskeyttää milloin vain. Henkilökunta seuraa pelitilannetta kameroiden välityksellä ja auttaa tarvittaessa.

Pelaajien määrä
Peli sujuu parhaiten 3-5 hlön ryhmässä, mutta tehtäviä voi ratkoa myös kahdestaan. Kuuden hengen ryhmässä pelin kannalta olennainen kommunikaatio saattaa jo vaikeutua. Tarjoamme Battle-pelin myös jopa 10 hengen ryhmille.

Pelin kieli
Pelimme toimivat englanniksi ja suomeksi.

Peliaika
Pelipaikalle tulee saapua 10 minuuttia ennen pelin alkua. Peli alkaa varatun ajankohdan mukaisesti. Mikäli myöhästytte, peliaikanne vähenee vastaavasti.

Varusteet
Pukeudu normaaleihin arkivaatteisiin – peli ei vaadi fyysistä ponnistelua. 

Kuvaaminen huoneissa
Emme halua pilata juonta muilta osallistujilta, joten pelihuoneessa ei saa käyttää tallentavia laitteita.

Maksutavat
Peli maksetaan kortilla, käteisellä tai virikeseteillä paikan päällä ennen pelin alkua. Mikäli maksat käteisellä, varaathan tasarahan.

Peruutukset
Varauksen voi peruuttaa maksutta viimeistään 24h ennen pelin alkua, peruutuslinkki löytyy vahvistusviestissä. Muussa tapauksessa lähetämme 50 € peruutusmaksun. Sairaustapauksissa peruutusmaksua ei peritä, pyri ilmoittamaan peruutuksesta kuitenkin mahdollisimman pian.

Liikuntarajoitteet
Huoneemme eivät valitettavasti ole esteettömiä. Otathan yhteyttä henkilökuntaan (info@escapeartist.fi), mikäli haluat tietää lisää huoneen soveltuvuudesta erityistilanteissa.

Kenelle pakohuonepeli ei sovellu
Jos kärsit ahtaanpaikankammosta tai sinun täytyy muusta syystä välttää jännitystä, juttele lääkärisi kanssa ennen osallistumista. 

Pelit vaativat melko lailla loogista päättelykykyä ja tarkkuutta, joten paikalle on syytä saapua selvin päin. Varaamme myös oikeuden poistaa pelistä päihtyneen henkilön.

Sopiiko pakohuonepeli lapsille?
Velhovankila ja The Treasure Hunter on suunniteltu ryhmille, joissa saattaisi olla lapsia mukana. Kyseessä ei ole lasten peli, mutta lapsipelaajat on huomiotu tehtävätyypeissä. Muut pelimme on suunniteltu aikuiseen makuun ja suositusikärajamme huoneisiin on 15v. mutta myös nuoremmat pelaajat ovat tykänneet  peleistämme.(osallistuminen kuitenkin vanhempien seurassa).
Huoneissa luodaan jännitystä sekä tarinalla, lavasteilla, äänimaailmalla että aikapaineella, herkemmät voivat kokea nämä ahdistavana.
Mikäli haluatte pelata nuorempien lasten kanssa, voitte ottaa yhteyttä ja voimme sopia pieniä säätöjä pelimaailmaan.

Avaa chat
1
Tarvitsetko apua?
Hei! Etsitkö peliä tälle päivälle? Voit kysyä viestillä, jos kalenteri ei tarjoa sopivaa aikaa.