Pelisäännöt

Pelin idea
Pakohuonepelissä pelaajat suljetaan huoneeseen, josta on 60 minuuttia aikaa päästä ulos ratkaisemalla arvoituksia ja tekemällä tehtäviä.

Pelin kulku
Tehtäviä ratkotaan loogisella päättelyllä ja luovuudella, ei fyysisellä voimalla. Mikäli jokin pulma ei millään ratkea, voitte pyytää vihjettä päästäksenne eteenpäin. Koska kyseessä on peli, sen voi keskeyttää milloin vain. Henkilökunta seuraa pelitilannetta kameroiden välityksellä ja auttaa tarvittaessa.

Pelaajien määrä
Peli sujuu parhaiten 3-5 hlön ryhmässä, mutta tehtäviä voi ratkoa myös kahdestaan. Kuuden hengen ryhmässä pelin kannalta olennainen kommunikaatio saattaa jo vaikeutua.

Pelin kieli
Pelimme toimivat englanniksi ja suomeksi.

Peliaika
Pelipaikalle tulee saapua 10 minuuttia ennen pelin alkua. Peli alkaa varatun ajankohdan mukaisesti. Mikäli myöhästytte, peliaikanne vähenee vastaavasti.

Varusteet
Pukeudu normaaleihin arkivaatteisiin – peli ei vaadi fyysistä ponnistelua. 

Kuvaaminen huoneissa
Emme halua pilata juonta muilta osallistujilta, joten pelihuoneessa ei saa käyttää tallentavia laitteita.

Maksutavat
Peli maksetaan kortilla, käteisellä tai virikeseteillä paikan päällä ennen pelin alkua. Mikäli maksat käteisellä, varaathan tasarahan.

Peruutukset
Varauksen voi peruuttaa maksutta viimeistään 24h ennen pelin alkua, peruutuslinkki löytyy vahvistusviestissä. Muussa tapauksessa lähetämme 50 € peruutusmaksun.

Liikuntarajoitteet
Huoneemme eivät valitettavasti ole esteettömiä. Otathan yhteyttä henkilökuntaan (info@escapeartist.fi), mikäli haluat tietää lisää huoneen soveltuvuudesta erityistilanteissa.

Kenelle pakohuonepeli ei sovellu
Jos kärsit ahtaanpaikankammosta tai sinun täytyy muusta syystä välttää jännitystä, juttele lääkärisi kanssa ennen osallistumista. 

Pelit vaativat melko lailla loogista päättelykykyä ja tarkkuutta, joten paikalle on syytä saapua selvin päin. Varaamme myös oikeuden poistaa pelistä päihtyneen henkilön.

Sopiiko pakohuonepeli lapsille?
Pelimme on suunniteltu aikuiseen makuun ja suositusikärajamme huoneisiin on 15v., mutta myös nuoremmat pelaajat ovat tykänneet The Creepy Circus -pelistämme (osallistuminen vanhempien seurassa). 

Pelin hinta: 
5-6 pelaajaa 19e / hlö 
4 pelaajaa 24e / hlö 
3 pelaajaa 33e / hlö 
2 pelaajaa 36e / hlö
Opiskelijat / Eläkeläiset: 60€/huone. Ale voimassa maanantaista torstaihin.